Omschrijving van de opleiding
De opleiding Eigen Wijze Zwangerschapsbegeleiding leid je op om zelfstandig en op Eigen Wijze les kunnen geven aan zwangere vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. 

Voor het vergroten van je Eigen Wijsheid wordt gebruikt gemaakt van eeuwenoude bronnen en middelen zoals yoga, meditatie, visualisatie en ademhalingsoefeningen. Dit wordt gecombineerd met eigenwijze ontspanningstechnieken en bewustwordingsoefeningen. Ook wordt er aandacht gegeven aan de anatomie van het lichaam en word je geïnformeerd over het actuele verloskunde systeem in Nederland.

De opleiding is als volgt opgebouwd:
10 lesdagen op locatie (1 x per maand) en tussendoor 7 x een webinar van 1,5 uur om verschillende onderwerpen verder uit te diepen.

Onderwerpen waarin les wordt gegeven:

-       bewustwordingsoefeningen

-       ontspanningstechnieken

-       ademhalingsoefeningen

-       yoga en meditatie

-       visualisaties

-       contact maken met de baby in de buik

-       lichaam- en bevalhoudingen

-       oefeningen gericht op bekken en bekkenbodem

-       partnerlessen

-       informatie over de kraamtijd en herstel van de bevalling.

-       starten als docent met je eigen les programma

Diverse onderwerpen, zoals pijnverlichting, zwangerschapskwalen, natuurlijke hulpmiddelen, borstvoeding, zullen o.a. tijdens webinars met elkaar besproken worden. 

Examen
De laatste 2 opleidingsdagen zijn gericht op het presenteren van de eindopdrachten en het examen verloskunde.  
Je persoonlijke leerdoelen en jouw kwaliteiten als docent worden geëvalueerd. Ook wordt er praktische informatie gegeven over het starten van je lessen en het opzetten van je eigen praktijk als zelfstandig docent.