Gaat je hart uit naar kinderen en lijkt het je leuk om ze op een Eigen en Wijze manier yoga les te geven? Dan is deze kinderyoga opleiding misschien wel iets voor jou.

Steeds meer kinderen, ouders en leerkrachten ontdekken hoe yoga helpt om in balans te komen met jezelf. Yoga is daarom een goed middel om beter om te kunnen gaan met een snelle, hectischere samenleving en de druk van (school)prestaties. De vraag naar kinderyoga neemt dan ook steeds meer toe.

Deze opleiding kan ook gebruikt worden om yoga te integreren in het professioneel werken met kinderen.

Wat leer je tijdens deze gespecialiseerde kinderyoga-opleiding

 1. Yogahoudingen (asana’s) doen en begrijpen
 2. Een gevarieerd lesaanbod kunnen geven met verschillende asana’s: staande, zittende, liggende,
  gedraaide, voorover- & achterovergebogen houdingen en een begin- en eindontspanning.
 3. Ademhalingsoefeningen
 4. Ontspanningsoefeningen
 5. Mindfulness & meditatie
 6. Visualisatie & concentratie
 7. Stress preventie
 8. Aandacht voor een goede aarding
 9. Yoga op school
  10. Didactiek, coaching, starten van een eigen praktijk

de hond met logo

Eigen Wijze Kinderyoga leert je op een verantwoorde & speelse manier en met respect voor het kind yoga les te geven. Er wordt tijdens de opleiding ook aandacht geschonken hoe jij je ontwikkelt als docent en je Eigen Wijsheid (her)ontdekt en leert gebruiken.

Wat kan je met deze opleiding
Na deze opleiding ben je in staat zelfstandig kinderyoga-, meditatie- en mindfulnes lessen te geven aan kinderen van 8 tot 18 jaar. Je bent in staat zelf yoga lessen samen te stellen van verschillende yogahoudingen, ontspannings- en ademhalings oefeningen. Aan te vullen met (zelfgemaakte) visualisaties, affirmaties en thema’s.

Vooropleiding
Er wordt geen vooropleiding gevraagd wél een liefdevolle houding naar kinderen en jezelf. Als je geen yoga-ervaring hebt, is het aan te raden yoga lessen te gaan volgen om de geleerde kennis en ervaring te verdiepen.

Begeleiding
Tijdens de opleiding is er buiten de cursusdagen de mogelijkheid per email vragen te stellen of extra ondersteuning te vragen in persoonlijke leerdoelen. Indien nodig wordt er een telefonische afspraak gemaakt.

Docenten
Marjolein Smit startte in 2007 als eerste met een Docentenopleiding Yoga voor Peuters en Kleuters en heeft inmiddels meer dan 400 docenten opgeleid. De vraag kwam steeds vaker om ook een kinderyoga opleiding te geven: omdat haar zorgvuldige manier van lesgeven en het stimuleren om gebruik te maken van je Eigen Wijsheid door de studenten erg wordt gewaardeerd.

Marjolein Smit is opgeleid en gespecialiseerd in zwangerschaps- en kinderyoga, heeft een hbo opleiding in de chakra psychologie en diverse meditatie cursussen gevolgd. Ze is auteur van de bestseller Yoga voor Peuters en Kleuters (6e druk), het boek Uit de Malle Molen, tips om ontspannen met je kind om te gaan en het E-book Happy Family.

Veronique van Veenendaal zal 3 dagdelen lesgeven in klassieke yoga houdingen en meditatie. Ze is opgeleid in Hatha Yoga en heeft specialisaties gevolgd voor zwangerschapsyoga, kinderyoga, meditatie, pranayama en rug/nekklachten. Tevens beoefent ze al jaren boeddhistische zen meditatie. Ze is aangesloten bij de VYN (Vereniging voor Yogadocenten Nederland).

Studiebelasting
Naast het volgen van de 11 cursusdagen kun je rekenen op 6 a 8 uur extra studie tijd per cursusdag.
Het diploma wordt uitgereikt indien voldaan is aan de volgende voorwaarden:

Diploma eisen

 • - 90% deelname aan de cursusdagen
 • - het inleveren en presenteren van een yoga les geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Het diploma toont aan dat je geschoold bent om yoga les te geven aan kinderen van 8 tot 18 jaar.
Het diploma is niet rechtsgeldig aangezien yogadocent een vrij beroep is. 

Studiemateriaal
Tijdens de opleiding wordt er een syllabus gegeven met informatie van alle lesonderdelen.

Kosten
Kosten: € 1295,- * incl. reader en kinderyoga lessen.
Schrijf je je voor 1 juli in, dan ontvang je een vroegboek korting van €100,-!

* Aangezien de opleiding erkend is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, is de opleiding vrijgesteld van BTW.
Betaal je 2 maanden vóór aanvang van de opleiding, dan krijg je een vroegboek korting van €100,-

Betaling
€ 95,- direct bij inschrijving
€ 1200,- drie weken voor aanvang van de opleiding
Gespreide betaling in overleg mogelijk.

Inschrijven
Je bent definitief ingeschreven als de inschrijvingskosten á € 95,- ontvangen zijn.
Na ontvangst van het inschrijfformulier krijgt je per mail een bevestiging.
Met het invullen en versturen van het inschrijfformulier ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Na de opleiding
Het ontwikkelen en vergroten van je Eigen Wijsheid is voor een (yoga) docent belangrijk. Eigen Wijze opleidingen stimuleert dan ook om je te blijven ontwikkelen en biedt regelmatig bijscholingen en studiedagen aan. 

Een vervolgtraject is mogelijk met de cursussen:

Vergroot je Eigen Wijsheid

Docentenopleiding Eigen Wijze Zwangerschapsbegeleiding

3-daagse docentenopleiding Yoga voor Peuters en Kleuters

Je kunt je inschrijven voor de diverse nieuwsbrieven (zie home page) en de Facebook pagina volgen zodat je op de hoogte gehouden wordt.

Alle Eigen Wijze opleidingen zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
Er is een overeenkomst voor subsidies met het FCB voor mensen die werkzaam zijn in de jeugdzorg en kinderopvang.
Informeer bij de belastingdienst over de mogelijkheden om studiekosten af te kunnen trekken.

Testimonium voor de Eigen Wijze Kinderyoga Opleiding

"Ik heb de peuter/kleuteryoga bij Marjolein gevolgd en was blij dat de kinderyoga opleiding van start ging. De Eigen Wijze kinderyoga opleiding heeft mij veel gebracht zowel voor de kinderen maar zeker ook voor mezelf. Ik ben thuis enthousiast aan de slag gegaan om het mij eigen te maken. Dankzij deze opleiding heb ik het geïntegreerd in mijn leven, waardoor ik er nog dagelijks plezier van heb. De opleiding kenmerkt zich door een goede en duidelijke opbouw van de houdingen, mindfulness en meditatieoefeningen waar je meteen mee aan de slag kunt, dit alles op een fijne locatie. Daarnaast weet Marjolein als geen ander wat je nodig hebt als toekomstig kinderyoga docent".
Erna Claassen

"Na de peuter-, kleuteropleiding ben ik aan de slag gegaan als yogadocent voor kinderen. Al snel kreeg ik ook oudere kinderen in mijn lessen en had ik behoefte aan meer inspiratie. Omdat ik goede ervaringen had bij Eigen Wijze opleidingen was de keuze snel gemaakt. Wat en feestje was het weer om een opleiding bij Marjolein te volgen!De inspiratie waar ik naar op zoek was heb ik absoluut opgedaan! Daarnaast kan ik nu vertellen waar het in yoga echt om gaat, ben ik gegroeid als persoon. Marjolein is een fijne, behulpzame docent, met een luisterend oor en ruimte voor feedback. Zij heeft zeer veel kennis en ervaring. Ze heeft passie voor het vak en streeft er naar haar cursisten op te leiden tot volwaardige kinderyoga docenten. Hierbij houdt zij rekening met de mogelijkheden en kwaliteiten van elke leerling. Je voelt je welkom, gezien en gehoord en ik zou iedereen die een kinderyoga opleiding wil gaan doen aanbevelen die bij Marjolein te gaan volgen!".
Mieke van de Berg Hagens

"Marjolein is een warme persoonlijkheid. Met haar heldere manier van uitleg en haar fijne stem heeft ze laagje voor laagje de opleiding opgebouwd. Het is niet alleen de yogaoefeningen die ze je meegeeft, maar het hele pakket erom heen. Dat maken de lessen zo bijzonder. Ze heeft ervaring en dat merk je. Door haar wijze lessen en inspiratie was ze ook een goede personal coach. Dank Marjolein!".
Maartje, 41 jaar

“Ik heb met veel plezier de Eigenwijze Kinderyoga opleiding gevolgd. Elke opleidingsdag was een feestje, vol van inspiratie, creativiteit, overdracht van kennis en verbinding. Het is voor mij een hele waardevolle periode geweest op mijn weg naar yogadocent. Ik heb bij Marjolein eerst de opleiding docent peuter/kleuter gevolgd, waarin ze me wist te raken en enthousiast te maken om door te gaan met de opleiding docent Kinderyoga. De opleiding onderscheidt zich door de originaliteit, creativiteit, zorgzaamheid en warmte. Mocht je overwegen om een opleiding te gaan volgen voor docent Kinderyoga kan ik je de Eigen Wijze Kinderyoga opleiding aanbevelen. Het heeft mij heel veel goeds gebracht. Deze fijne ervaring wens ik iedere aankomend kinderyogadocent toe!”.
Monique Schager

“Een aantal jaar geleden ben ik begonnen bij Marjolein met de peuter kleuter yoga opleiding. Deze opleiding heb ik als zeer fijn en leerzaam ervaren, waar door ik uiteindelijk ook in September 2017 de opleiding kinderyoga ben gaan volgen bij Marjolein in Haarlem.Zelf ben ik werkzaam op een KDV/BSO en werk als sportinstructeur op een sportschool. Ik vind het een fijne aanvulling bij alles wat ik nu al doe. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik nu op de BSO de kinderyoga lessen geef. Binnenkort wil ik ook mijn eigen kinderyoga lessen gaan geven op verschillende locaties. Marjolein is een mooi mens die haar liefde, wijsheden en natuurlijk heel veel kennis op een fijne prettige manier kan overbrengen.De opleiding is zeer leerzaam, niet alleen voor kinderyoga docent maar ook voor mijn eigenontwikkeling heb ik de opleiding als zeer leerzaam en fijn ervaren. Ik ging elke zaterdag met veel plezier naar de opleiding en ik raad de opleiding zeker aan!”
Andrea Kuijpers 

"Bijzonder aan Marjolein haar lessen: Ze ziet de kracht in ieder persoon en weet die naar voren te halen. Ze nodigt iedere student uit om zo veel mogelijk zichzelf te zijn. Dit heeft veel effect. Ieder heeft z`n goede en minder goede kanten, en de open sfeer die marjolein creëert: waarin zij en hierdoor ook ieder ander respectvol omgaat met elkaar, maakt dat je jezelf durft te zijn en open durft te zijn waar je zelf tegenaan loopt. Door deze ontwikkeling met jezelf en met elkaar aan te gaan leer je op een geheel eigen manier en eigen wijze les te geven".
Ruby Sierhuis

aard wordt via e-mail